Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΤΙΘΟΡΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην ΤΙΘΟΡΕΑ που οργανώθηκαν από τον Εκπολιτιστικό Τουριστικό Μορφωτικό Όμιλο Τιθορέας (ΕΤΜΟΤ) σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΤΙΘΟΡΕΩΝ.
Το χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων ήταν η μεγάλη συμμετοχή των γονέων στα καθημερινά πολιτιστικά δρώμενα. Η Ελένη Μίντζα, η Λέτα Ζαμπέλη, η Άντρια Γκούγκου, η Βαρβάρα Παπαθανασίου, η Κατερίνα Μπράλιου, η Βίκυ Τάσσιου, η Γιάννα Κράβαρη, η Έλλη Μαραζάκη, η Ιωάννα Παπαμαγγανά, και άλλα μέλη των συλλόγων και φίλοι από άλλα χωριά (Ελάτεια, Κ. Τιθορέα, Αμφίκλεια, Πολύδροσο) βίωσαν, χάρηκαν και βοήθησαν ουσιαστικά στις εκδηλώσεις. Ειδικά η συγχωριανή μας Μαρία Θεόδωρου βρεφονηπιαγωγός, επέλεγε τις ποιο ωραίες κινηματογραφικές ταινίες για τα παιδιά και ακούραστα κάθε βράδυ πρόβαλε και ένα έργο.
Όλες τις ημέρες λειτουργούσαν καθημερινά Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά, Ποδοσφαιράκι, Πινγκ Πονγκ, επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια και η κάθε βραδιά έκλεινε με Σινεμά.
Εντυπωσιακή και βιωματική ήταν η παράσταση Διαδραστικού Θεάτρου, από την Παιδική Σκηνή Ονειροβάτες της Λαμίας, που ενθουσίασε τα παιδιά με το έργο: «Φον Ποντικούλης».  
Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν με τα μαθήματα κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος από τη Βεριμία Μάνθου. Όσοι συμμετείχαν στο εργαστήρι έφτιαξαν τα δικά τους κοσμήματα και καμάρωναν για τις δημιουργίες τους.
Την προσοχή και το θαυμασμό των επισκεπτών προκάλεσαν οι εκθέσεις. «Κεραμικές Δημιουργίες» και «Έκθεση Καπνού». Η Βέρα Θεοδώρου καλλιτέχνιδα του χωριού μας εντυπωσίασε με τις Κεραμικές δημιουργίες της και ο χωριανός μας Λουκάς Παπαδημητρίου με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που διαθέτει παρουσίασε την ιστορία της καπνοκαλλιέργειας της Τιθορέας, που ήταν βασικός πρωτογενής τομέας και που στήριξε την οικονομία του χωριού μας για πολλές δεκαετίες. Η έκθεση Καπνού συγκίνησε όλους τους χωριανούς που βίωσαν την καπνοκαλλιέργεια, ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν και αγωνία για το μέλλον της οικονομίας του χωριού μας.
Τα μαθήματα χορού Zumba από τη Μύριαμ Καλατζή, κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων, είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Ήταν μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή δράση των συλλόγων που ξετρέλανε τους έφηβους της Τιθορέας και των γύρω χωριών.
Και η έκπληξη των εκδηλώσεων ήταν οι «λουκουμάδες» από τον Χρήστο Μαντά που έφτιαχνε κάθε βράδυ και τους πρόσφερε ζεστούς, τραγανούς, περιχυμένους με ντόπιο μέλι.
Από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του κόσμου αναδεικνύεται η μεγάλη επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων και αποδεικνύεται ότι τέτοιες πολιτιστικές δράσεις κρίνονται αξιόλογες για τα πολιτιστικά δρώμενα της Τιθορέας. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δικαιολογούν απόλυτα την πορεία του Εκπολιτιστικού Τουριστικού Μορφωτικού Ομίλου Τιθορέας (ΕΤΜΟΤ), την προσφορά του και την ιστορία του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα μέλη του ΕΤΜΟΤ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΘΟΡΕΩΝ, όλους τους φίλους των συλλόγων καθώς και όσους προσέφεραν εθελοντική εργασία.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε στη συμμετοχή και βοήθειά όλων για τις επόμενες εκδηλώσεις του ΕΤΜΟΤ στην Τιθορέα.
Εκ μέρους των Συλλόγων
 η Γραμματέας του ΕΤΜΟΤ
Μαρία Μπατσούτα
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου